کمی از بلوک AAC ، بلوک گازی بدانیم …
بتن سبک اتوکلاو شده بلوک گازی یا بلوک AAC ( هبلکس ، فرمستون ) در راستای دستیابی به مصالح ساختمانی خاص با قابلیت هایی نظیر سبکی، عایق حرارتی خوب، ساختار صلب و موثر، حمل و نقل آسان، کارکرد سریع و با کیفیت و صرفه جویی در هزینه ها تولید میگردد. هبلکس نام تجاری است که برای بتن هوادهی شده اتوکلاوی تولیدی در اروپا قرار داده اند.
بلوک هوادار اتوکلاو شده در اکثرنقاط اروپا بیش از ۸۰ سال و در آسیای دور و آسیای میانه بیش از ۴۰ سال و در استرالیا و آمریکای جنوبی بیش از ۲۰ سال است که استفاده می شود. استفاده از بلوک هوادار اتوکلاو شده (بلوک سبک aac) در آمریکا از سال ۱۹۹۰ میلادی آغاز گردید. در حال حاضر سازه هایی با عمر بیش از ۷۵ سال وجود دارد که در شرایط بسیار مطلوب و با حداقل هزینه نگهداری و تعمیرات در حال استفاده می باشند.
علیرغم استفاده از بلوک سبک هبلکس (بلوک سبک aac ) در ۲۰ سال گذشته در ایران، متأسفانه تقاضا برای مصرف آن وجود نداشته است. عدم استفاده از این محصول، بخشی به دلیل کیفیت پایین محصولات تولید شده و بخشی دیگر به دلیل کمبود اطلاع رسانی می باشد. علاوه بر این به علت وجود انرژی فراوان و ارزان در کشور، تقاضا برای این محصول کم بوده است.
در حال حاضر با توجه به حذف یارانه ها و استقرار قوانین محکم تر جهت بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها ، نیاز به محصول بلوک سبک هبلکس (بلوک سبک aac) افزایش یافته است.
جهت سفارش و خرید این محصول با تخفیف ویژه تا پایان این ماه بر روی عکس کلیک کنید
مزایای اقتصادی بلوک های هبلکس :
پروژه های ساختمانی با استفاده از بلوک های هبلکس با در نظر گرفتن سرعت اجرا، نیروی اجرایی کمتر و مصرف ملات کمتر و همچنین کاهش زیاد بارهای وارده به سازه به دلیل وزن کم دیوارهای از نوع بتن سبک هبلکس موجب کاهش ابعاد سازه میشود که خود صرفه جویی قابل ملاحظه ای را در هزینه مصالح مصرفی موجب می گردد. عایق بودن هبلکس در برابر گرما، سرما علاوه بر صرفه جویی چشمگیری که در فضاهای تاسیساتی و سطح حرارتی برودتی موجب کاهش قابل ملاحظه در مصرف انرژی لازم برای سرمایش و گرمایش ساختمان در آینده خواهد شد . بلوک سبک هبلکس aac با جرم حجمی ۵۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب، دارای مقاومت فشاری متوسط ۲/۵ مگاپاسکال و مقاومت فشاری حداقل ۲ مگاپاسکال است. طبق استاندارد، بلوک سبک هبلکس aac برای دیوارهای جداکننده و غیر باربر قابل استفاده است و کلیه لوازم مانند کابینت، روشویی، در، پنجره، دکور و… قابل اتصال به دیوار است.
برای دیوارهای باربر و سقفها باید از پانلهای مسلح استفاده شود که تولید آنها با طول۶، عرض۰/۶ متر و ضخامت۰/۱ تا ۰/۴ متر، در برنامه توسعه کارخانه در نظر گرفته شده است.
با توجه به دقت بالای ساخت ( خطا کمتر از ۱/۵ میلیمتر ) در صورت اجرای مناسب، دیوار دارای سطح صاف است و به راحتی قابل رنگ آمیزی است. در سطح نمای خارجی نیز انواع نماسازی مشابه گرانولیت به صورت مستقیم قابل اجرا است.
طراحی ساختمان و خواص مصالح به کارگرفته شده در آن، اثر زیادی در میزان مصرف انرژی و راندمان انتقال حرارت برای ساختمان های تجاری و مسکونی دارد. دیوارها ، سقف ها و کف های ساخته شده از بلوک سبک بتنی aac ترکیبی خلاقانه از هدایت گرمایی خوب و نفوذپذیری کم هوا است. خصوصیات عایق حرارتی این محصول، این امکان را برای استفاده کنندگان فراهم می سازد که مصرف انرژی به زمان های کم مصرف انتقال یابد. در نتیجه کاهش هزینه انرژی برای کاربران و مالکان ساختمان، بهبود آسایش زندگی و کاهش تقاضا برای تسهیلات تولید برق را موجب می شود .
خواص برشکاری، چکش خواری و شکل پذیری بلوک سبک هبلکس مشابه چوب است و با ابزارهای نجاری قابل برشکاری به ابعاد و زوایای دلخواه می باشد. با ایجاد شیار در دیوارها،نصب لوله های تاسیسات مکانیکی و کاندوئیتهای برقی به راحتی و سرعت قابل اجرا است. شیارها با ملات، پر و ترمیم می گردند .
بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) در سراسر دنیا اکثرا در بیمارستان ها، هتل ها، رستوران ها، فروشگاه ها و انبارها، ساختمان های اداری،ِ مؤسسات فرهنگی و آموزشی مانند کتابخانه ها و مدارس و دانشگاه ها، بیمارستان ها و منازل و برجهای مسکونی استفاده می گردد.
بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) همچنین به عنوان محافظ در برابر آتش و به عنوان مانع صدا مورد استفاده قرار می گیرد.
بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) مانند هر نوع مواد و مصالح ساختمانی دیگر، رطوبت را از هوا جذب می کند. نفوذ آب تا عمق ۳/۵ سانتی متری بلوک سبک امکان پذیر است. وجود رطوبت در بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) ، ممکن است باعث تغییر رنگ شود اما این به معنی تغییر کیفیت نیست. رنگ شاخص کیفیت نمی باشد. افزایش رطوبت هوا باعث افزایش درصد رطوبت بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) شده و کاهش رطوبت هوا، رطوبت بلوک aac را کاهش می دهد. بلوک aac دارای مواد مقاوم در برابر سرما است و بنابراین در شرایط آب و هوایی زمستان آسیب ناپذیر است.
افزایش رطوبت از ۵ درصد تا ۳۵ درصد، منجر به کاهش مقاومت فشاری تا ۱۰درصد می شود که در محدوده مجاز آیین نامه های ساختمانی است.
فرآیند ۱۲ ساعته پخت در اتوکلاو در دمای حدود ۱۹۰ درجه و فشار ۱۲ بار، باعث انجام جمع شدگی های کوتاه مدت و بلند مدت بتن می شود. طی این فرآیند، سیلیکات کلسیم هیدراته شده و به توبورمورایت تبدیل می شود و در نتیجه خواص ثابت می ماند و جمع شدگی ناشی از خشک شدن کاهش می یابد. یکی از تفاوت های عمده بین بلوک سبک اتوکلاوی و بتن کفی همین ویژگی است که از جداشدن پلاستر از بلوک های سبک جلوگیری می نماید.
تفاوت دیگر ابعاد دقیق تر و وزن کمتر بلوک aac(بلوک سبک اتوکلاوی) است.
دیوارچینی راحت با بلوک سبک هبلکس بلوک سبک هبلکس سایزهای بزرگی دارد و برای چیدن آنها به مهارت و تخصصی نیاز نیست، یک کارگر ساده با حداقل آموزش می تواند به راحتی بلوک های سبک هبلکس را روی یکدیگر بچیند. بلوک سبک همان طور که از نامش پیداست به راحتی توسط کارگران در طبقات حمل می شوند و به دلیل راحتی کار و نیز ملات آماده چسب بلوک سبک، هزینه کارگران بسیار کاهش می یابد.
از جمله ویژگی های بلوک هبلکس :
جهت سفارش و خرید این محصول با تخفیف ویژه تا پایان این ماه بر روی عکس کلیک کنید
مشخصات فنی بلوک سبک هبلکس :
ابعاد تولیدی بلوک سبک :
لیست قیمت بلوک هبلکس :
جهت سفارش و خرید این محصول با تخفیف ویژه تا پایان این ماه بر روی عکس کلیک کنید
10*20*60 |
600 – 550 |
83.33 |
15*20*60 |
600 – 550 |
55.55 |
10*25*60 |
600 – 550 |
66.66 |
15*25*60 |
600 – 550 |
44.44 |
ضخامت*ارتفاع*طول(cm) |
وزن متر مکعب(کیلوگرم) |
تعداد در هر متر مکعب |
مشخصات بار ارسالی :
میزان کیفیت بلوک هبلکس ( گازی ) :
دوازده دلیل اصلی استفاده از بلوکهای سبک هبلکس:
یک :
– هبلکس نوع جدیدی از بتن متخلخل سبک است که در ساختمان سازی به کار میرود.
– هبلکس مقاومت فشاری بالا و وزن کمی دارد. هبلکس برای لوله کشی و سیم کشی ساختمان گزینه مناسبی است،زیرا هبلکس را به راحتی میتوان اره کرد و میخ به راحتی در ان کوبیده میشود.
– هبلکس در مقابل آتش مقاوم است، و در مقابل حرارت و صدا عایق است.
– در صورت استفاده از هبلکس در ساختمان، با توجه به مقررات جدید ساختمان سازی، نیازی به استفاده از عایقهای دیگر نیست.
دو :
– تکنولوژی بتن سبک یکی از تکنولوژیهای جدید در تولید مصالح ساختمانی است که دارای مزیتهای فراوانی در جهت افزایش بهرهوری در فرایند احداث بناهای مدرن به نسبت مصالح سنتی است.
سه :
با توجه به ابعاد و سبکی و راحتی نصب بلوکهای سیپورکس (هبلکس ) در همه ضخامتها ، سرعت اجرا نسبت به سایر مصالح به ۳ برابر( 150 – 200متر مربع ) افزایش می یابد .
چهار :
– هبلکس بلوکهای بزرگی دارد. برای چیدن بلوکهای هبلکس به مهارت ویژه ای نیاز نیست و کارگران ساده نیز میتوانند، به راحتی بلوکهای هبلکس را روی همدیگر بچینند.
– به خاطر وزن پایین، به راحتی توسط کارگران حمل میشوند.
– به خاطر راحتی کار، هزینه کمتری نیز بابت دیوار چینی با هبلکس به کارگران پرداخت خواهید کرد.
– ملاتی که برای دیوار چینی با هبلکس به کار برده میشود، چسب مخصوص است. اما به نسبت یک دیوار مشابه که با آجر ساخته شده است،
25% – 100% سیمان کمتری در دیوار ساخته شده از هبلکس استفاده میشود که تاثیر به سزایی در کاهش هزینههای ساخت و ساز دارد.
پنج :
نصب تير نعل درگاهي و آستانه:
– نعل در گاهها بايد بر اساس جزئيات مندرج در نقشه هاي اجرائي و با طول گيرداري کامل ، ساخته شوند .
– نعل درگاهها مي بايست حداقل به طول ۱۰ سانتي متر در روي ديوارهاي طرفين امتداد داشته باشد.
– در صورتيکه نعل درگاه خاصي از نظر دهانه وجود داشته باشد ،
مي بايست طـبق محاسبات مقطع لازم از نظر باربري (ميزان بار وارده با توجه به دهانه) تعيين و اجرا گردد .
– در مورد بلوک سبک امکان استفاده از نعل درگاههاي پيش ساخته بتوني و يکپارچه شدن ديوار با نعل درگاه وجود دارد .
شش :
کاربردها و موارد استفاده :
– بهصورت بلوکهای CLC و NAAC در ابعاد مختلف بهجای آجر یا اجر سفال (خشت) در دیوارچینی ساختمانها و پروژهها
– بهصورت فوم بتن در کف سازی ساختمانها بجای پوکه ریزی و شیب بندی ساختمانها که موارد مصرف گستردهای دارد.
هفت :
– جهت اجراي ديوارچيني با هبلكس به دستگاه خاصي نياز نميباشد.
– تنها براي بريدن بلوكهاي هبلكس ميتوان از اره نجاري و يا فرز استفاده نمود.
همچنين ابزارهايي مانند كاردك شانهاي، كمچه، شمشه، شاقول، ريسمان بنايي و … مورد نياز است.
هشت :
– بتن هوادار اتوکلاوشده (AAC) همگونی کامل با انواع ملات (ماسه، سیمان، گچ، خاک) را دارد.
– ملات مصرفی از آب کافی برخوردار باشد.(در اجرا با چسب پودری)
– پس از اجرای کامل دیوارها جهت اجرای صحیح گچ باید سطح دیوارها آب پاشی شود
و فاصله بین مرطوب کردن دیوارها و انجام عملیات مورد نظر از یک ساعت تجاوز کند.
– بدلیل خواص مکانیکی و ترموفیزیکی متفاوت مصالح ساختمانی از بکار بردن
همزمان بلوک سیپورکس با سایر مصالح ساختمانی مانند آجر، بلوک سفالی، بلوک سیمانی در دیوارها خوداری شود.
– جهت برش قطعات میتوان از وسایلی مانند تیشه و اره چوب بری، شیارزن استفاده نمود.
– بمنظور نصب وسایل بر روی دیوار (قاب عکس، تابلو) میتوان از پیچ و رول پلاک استفاده نمود.
– بمنظور نصب تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی به راحتی توسط یک دستگاه برش (فرز) میتوان مسیر عبور را در داخل بلوکها تعبیه نمود.
نه :
– بلوک سبک نوعی بلوک متخلخل میباشد که از ترکیب سیمان، ماسهی ریزدانه و حبابهای هوا با اندازههای مختلف تولید میگردد.
ده :
– مهمترین مواد اولیه تشکیل دهنده این بلوک عبارتند از سیمان ، ماسه ( بادی)، مواد حباب ساز ، آب و فوم می باشد.
یازده :
– با توجه به متخلخل بودن بلوکهای AAC، نم و رطوبت توسط این بلوکها منتقل نمیشود.
در حالی که این بلوکها نم و رطوبت را منتقل نمیکنند ولی در سطح بلوک آب بیشتری را نسبت به مصالح مشابه جذب میکنند.
دوازده :
– از دیگر مزایای چشمگیر بلوک سبک دیواری هبلکس ، سرعت اجرای بالای آن است .
– به دلیل بزرگ بودن بلوک ها و در عین حال سبکی نسبی ، سرعت دیوارچینی معمولا تا دو برابر مصالحی مانند آجر ، سفال و لیکا نیز می رسد.
که این نکته ، باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه دیوارچینی می گردد.